Momentálně vyprodáno, pracujeme na novém balení. Děkujeme za pochopení.

Nejčastější dotazy

Vše, co by tě mohlo o produktu zajímat

neboj se zeptat na cokoliv - odpovídáme obratem (na chatu - pravý dolní roh, nebo mail): info@mujbilek.cz
 
doprava a ceny -  při objednávce do 14:00, expedujeme ten samý den (pracovní dny)
 
doprava_ceny
 
slevové kódy - pokud máš slevový kód (sleduj naše sociální sítě), vlož ho v prvním kroku objednávky a potvrď - automaticky se zpracuje. 
 
Koncentrovaný vaječný bílek, který jsme dostali tak, že jsme přírodní bílek usušili a dali ho do sáčku. Vyrábíme a dodáváme kompletní 30denní balení, ve kterém je 30 porcí po 30 gramech v praktické modulární krabici s tvým osobním motivačním plánem.
Ať už chceš zdravě snídat, udělat si fitness dezert nebo si obohatit jídlo o další bílkovinu, Můj bílek ti pomůže pohodlně v jedné porci/sáčku přidat ve 30 g ekvivalent 10 tekutých bílků. Neřešíš každý den oddělování, nákup a skladování čerstvých vajec, také si nepotřebuješ dělat hlavu s bezpečností, nemusíš se bát salmonely ani jiných nebezpečných bakterií.
Nevyrábíme náhradu vajec, ani je nijak neochucujeme, připravujeme pro tebe koncentrovaný a efektivní přírodní produkt.
Vejce pocházejí od slepic z podestýlkových chovů. Spolu s našimi dodavateli dbáme na jejich původ. Nepodporujeme klecové chovy.
Jsme ryze česká firma, surovinu však hledáme z důvodu nejvyšší kvality v celé EU. V ČR není v současné době výrobce, který by byl schopen tento produkt zajistit. Vývoj výrobku, obalů a i samotné balení probíhá v České republice.
Můj bílek se vyrábí z čerstvých vajec od slepic z podestýlkových chovů, následně se šetrně a bezpečně oddělí bílek a žloutek, bílek projde pasterací, která zničí choroboplodné zárodky, následně se vysuší, čímž se dosáhne odloučení až 90 % vody. Na konci celého procesu je čistý vaječný bílek ve formě prášku. Více informací o tom, jak se Můj bílek vyrábí, najdeš zde.
Žloutky i skořápky jsou dále zpracovávány, žloutky se používají například v pekárnách.
Ano, nemusíš se bát salmonely, listerií ani jiných nebezpečných bakterií. Bílky během výroby projdou šetrným tepelným ošetřením – pasterací (zpracování při teplotě 58 °C). Tím zničíme 99 % choroboplodných zárodků, ale zároveň zachováme všechny užitečné vlastnosti. Samozřejmostí je několik stupňů kontroly – od laboratorního rozboru po dozor Státní veterinární správy.
Pro každého, kdo žije aktivně a potřebuje do svojí stravy dodat bílkoviny, ideální je také pro ty, kteří jsou alergičtí na sóju nebo laktózu. Vysoký obsah komplexních bílkovin ti pomůže dosáhnout tvých cílů: ať už cvičíš v posilovně, běháš, jezdíš na kole nebo chceš shodit pár kilo. Můj bílek ti zaručí, že budeš svoji dávku proteinu mít vždycky s sebou.
Vaječný bílek obsahuje plnohodnotnou bílkovinu. To znamená, že má všechny základní aminokyseliny v tom nejlepším poměru, ty ti pomohou s růstem svalové hmoty a zajistí i lepší regeneraci po fyzické zátěži. Protein z bílku má navíc daleko pomalejší proces trávení a vstřebávání než třeba syrovátka, takže tě zasytí na delší dobu. Je tedy velice vhodný k redukci váhy.
Bílkoviny jsou nezbytné pro obnovu buněk, imunitní systém, tvorbu hormonů a enzymů. Skládají se z aminokyselin, některé si člověk dovede sám vytvořit, ale 10 aminokyselin si vyrobit neumí a musí je přijímat ze stravy. Tyto aminokyseliny se nazývají esenciální. Čím je podíl esenciálních aminokyselin k neesenciálním vyšší, tím je bílkovina hodnotnější. Podle zastoupení esenciálních aminokyselin se bílkoviny rozdělují na plnohodnotné a neplnohodnotné.
Mezi nejlepší plnohodnotné bílkoviny patří vaječný bílek, který má biologické skóre 100, a syrovátka. Esenciální aminokyseliny v bílku tvoří 60 %. Aminokyseliny se v organismu neuchovávají, ty které se nezabudují do vytvářených proteinů, se rozkládají a z organismu vylučují. Proto nelze konzumovat potraviny bohaté na esenciální aminokyseliny „do zásoby“, příjem musí být pokud možno stálý.
Můj bílek má obrovskou výhodu: je velmi variabilní a můžeš si z něj připravit spoustu věcí. Během momentu jej můžeš roztrhnout a prášek přisypat do smoothie, lze jej použít při vaření nebo si z něj vytvoříš lehkou svačinu či fitness dezert. Ze všeho nejdřív musíš k obsahu balení přidat 200 až 250 ml tekutiny (vodu, vývar, mléko). Můžeš použít i menší množství a udělat si třeba kašičku nebo husté těsto například na obalování masa a zeleniny. Poté jej můžeš rozmíchat a udělat si z něj třeba lehkou omeletu, případně vyšlehat na sníh a použít do zdravého fitness koláče. Hledáš inspiraci? Připravili jsme pro tebe spoustu lahodných tipů a receptů.
Každá krabice obsahuje 30 samostatných sáčků. V jednom sáčku je 30 gramů bílku, tedy 25 g bílkovin. V každé krabici tedy najdeš proteiny na celý měsíc. Sáček můžeš spotřebovat celý, případně jej rozdělit na více částí, podle tvých potřeb. Díky praktickému balení si jej lze vzít s sebou snadno na cesty.
Můj bílek není ani koktejl, ani tyčinka, je to základ pro jídlo. Je chuťově neutrální, samotný, pouze rozmíchaný s vodou by ti příliš nechutnal. Můžeš jej ale přidat do již hotových koktejlů nebo smoothies a zvýšit tak jejich obsah bílkovin.
Ano. V případě bílků konzumuješ v podstatě čistou bílkovinu, na rozdíl od celých vajec (tj. se žloutkem), kde je větší obsah tuků a cholesterolu.
Pouze a jedině čistý bílek. Díky našemu modernímu postupu výroby garantujeme 100% obsah bílku bez jakýchkoliv dalších přísad, éček nebo chemie. Konečný obsah bílkovin je 84 g na 100 g hmotnosti.
Můj bílek kromě vajec neobsahuje žádné další alergeny.
Ne, Můj bílek obsahuje pouze 100% vaječný bílek bez přídavných látek, lepek v něm nenajdeš (je to přirozeně bezlepková potravina).
Bílek je výborným zdrojem vitamínu B2. V jedné porci najdeš 9 mg, tedy denní dávku tohoto užitečného vitamínu, který zvyšuje kvalitu kůže, vlasů a pomáhá při vyčerpání organismu.
Můj bílek má dobu trvanlivosti 24 měsíců. Jeho skladování je navíc velmi komfortní, nemusíš řešit teplotu ani světlo. Díky svojí stylové modulární krabici zapadne všude.
Můj bílek expedujeme do 24 hodin.
300 ks v jedné krabici, 10 ks v jedné denní dávce. Čerstvý bílek je v podstatě vodný roztok bílkovin (kde voda je z cca 90 %). Díky technologickým úpravám docílíme toho, že bílek zbavíme podstatného množství vody a koncentrujeme ho. Každé vejce má jinou velikost, my používáme pro přepočet obecný standard, tedy vejce o velikosti 58 g, které obsahuje cca. 28–30 g bílku.
Po nutriční stránce jsou shodné. Naším cílem je přinést bílek jako skvělou potravinu v pohodlném a chytrém balení – pro ty, kteří nechtějí denně do svých zdravých pokrmů oddělovat bílek z deseti vajec, lovit skořápky a řešit vše kolem ????
Kvůli procesu sušení a vlastnostem tohoto prášku je bílek velice hydroskopický (tj. váže vodu i z ovzduší). Naším cílem je v budoucnu přinést nové druhy obalů a minimalizovat uhlíkovou stopu, s dodavateli na tom pracujeme.
Vejce obecně a bílek zejména má nejvyšší biologické skóre (100), to znamená, že oproti dalším bílkovinám je až 100 g z příjmu potraviny vstřebáno do svalové tkáně. Živočišné bílkoviny obecně mají vyšší biologickou hodnotu než rostlinné. U bílku je pak velkou výhodou i to, že obsahuje pouze stopové množství tuků. Více informací na wikipedii.
Kombinovat zdravou stravu se současným uspěchaným životním stylem není mnohdy jednoduché. Chceme si zajistit každý den správný přísun živin, což je při celodenním vytížení mnohdy složité.
Můj bílek není alternativou vajec, je esencí nutričních vlastností a benefitů vaječného bílku. Otázka tedy nezní proč nejíst čerstvá vejce, ale proč nezkusit Můj bílek.
Ano, je to přímo ideální potravina – díky vysokému obsahu bílkovin, stopovému obsahu tuků a cukrů je výborným prostředkem pro dietu a zdravé vaření. Kromě toho má bílek kvůli obsahu bílkovin i vysokou sytivou schopnost – jednoduše tedy zaženeš pocit hladu na delší dobu.